Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sevtap Kürkçüoğlu

LANGUİSHİNG NEDİR ?

Son zamanlarda yakın çevremden ve okuyucularımdan sıkça duymaya başladığım, artarak devam eden bir durumdan söz etmek istiyorum.
.
Canınız çok sıkkın, hayatla hep bir kavga içindesiniz, içinizden bir şey yapmak gelmiyor, her şeyi sonra yaparım diye geçiştiriyorsunuz,moraliniz hep bozuk hiç düzelmiyor, uykularınız kaçıyor ve artık  buna tahammül edemiyorsunuz ! İnanın bana yalnız değilsiniz !
.
Bu konuyu merak edip sizler için araştırdım.Özel bir hastanede uzman Psikolog olarak görev yapan yakın dostuma, sizlerden gelen şikayetleri aktardım. Şimdi bunları paylaşmak istiyorum…
.
Pandemi sonrasında yaygınlaşan bir terim olan Languishing; kişinin kendini sıkıntılı, yorgun ve tatsız bir hayatın içinde kaybolmuş hissetmesi durumuna verilen bir isim.Languishing, cinsiyet ayırımı olmaksızın kadın-erkek herkeste gözlemlenebiliyor. Bu durumu yaşayan bireyler kendilerini hayatlarındaki olumlu gelişmeleri değerlendirmeden uzak, potansiyellerini ortaya koyamadıkları, amaçlarından uzaklaştıkları bir durumun içerisinde buluyorlar.
.
Languishing, depresyon veya anksiyete gibi bir ruh sağlığı sorunu olmadığını açıklıyor uzmanımız.Kişiden kişiye farklılık gösterebilen Languishing’in belirtileri  arasında şunlar yer alıyor.
*Enerji kaybı
*Motivasyon kaybı
*İlgi kaybı
*Duygusal zorluklar
*İş performansında düşüş
*Sosyal izolasyon
*Gelecekten umutsuzluk
*Zaman algısının bozulması
.
Peki, bu konuda ne yapabiliriz diye sordum ?
.
“Anda kalmak’ Languishing’in panzehiri olabilir. Anda kalmak insanın fiziken ve ruhen aynı yerde olması demektir.Şimdi ve burada zamanın, mekanın ve benlik duygularının yakalanması Languishing ile baş edebilmek için anlamlı bir meydan okuma olabilir. Nefese odaklanmak, bedene odaklanmak anda kalmanın en önemli yollarından biridir”
.
“Becerileri geliştiren ve kararlılığı artıran ufak zorluklar, iç motivasyonu desteklemektedir. Motivasyonumuzu desteklemenin bir başka yolu da, dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmaktır. Bu sayede hayatımızdaki amaçlara adım atarak, bu çıkmazdan kurtulabiliriz”
.
Umarım bu açıklamalar, bir nebzede olsa derdinize deva olmuştur. Sağlıkla ve sevgiyle kalın…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER