Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TAFED Başkanı Açıköz’den mutfakta yaşanan tehlikelere karşı uyarı: “Dikkatli ve sağduyulu olmalıyız”

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, mutfakta yaşanan tehlikelere karşı uyarılarda bulunarak, “Kendi güvenliğiniz kadar başkalarının da güvenliğinden sorumlusunuz. Sağduyulu ve dikkatli davranarak mutfakta yaşanan tehlikeleri ortadan kaldırabiliriz” dedi.

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, mutfakta yaşanan tehlikelere

ANKARA – Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, mutfakta yaşanan tehlikelere karşı uyarılarda bulunarak, “Kendi güvenliğiniz kadar başkalarının da güvenliğinden sorumlusunuz. Sağduyulu ve dikkatli davranarak mutfakta yaşanan tehlikeleri ortadan kaldırabiliriz” dedi.

Profesyonel mutfaklarda, farklı görevdeki insanların bir arada yoğun çalıştığı ortamlar olduğunu belirten Açıköz, o yüzden mutfakların kazalara açık alanlar olduğunu kaydetti. Kazaların önlenmesi için bazı tedbirlerin alınması ve sağduyulu davranılması gerektiğini dile getiren Açıköz, mutfakta görülen en sık kazaların düşme olduğunu söyledi. Zeminin ıslak ve yağlı olmasının temel sorun olduğunu belirten Açıköz, zeminin kaydırmaz malzemelerle döşenmesi gerektiğini belirtti.

Mutfaklardaki en büyük iş güvenliği risklerinden birinin de kesici aletlerle yaşanan kazalar olduğunu ifade eden Açıköz, dikkatin burada en önemli unsur olduğunu belirtti. Dikkat ve konsantrasyon eksikliği ile daha hızlı çalışma isteği ve koruyucu eldiven kullanılmamasını da kesiklere neden olduğunu belirten Açıköz, mutfağa başlayan her elamanın bu konuda eğitim alması gerektiğini söyledi.

Mutfakta yaşanan risklerden birinin de yanıklar olduğunu kaydeden Açıköz, mutfaktaki sıcak malzemelerin kontrolsüz şekilde taşınması, ekipmanların doğru kullanılmaması ve ısı kaynaklarıyla dikkatsiz çalışmalar sonucunun yanıklara neden olduğunu belirtti. Burada da eğitimin öne çıktığını dile getiren Açıköz, sıcak malzemelerin veya ısı kaynaklarının nasıl kullanılması gerektiğine dair bilgilerin önem arz ettiğini söyledi.

Açıköz, “Kendi güvenliğiniz kadar başkalarının da güvenliğinden sorumlusunuz. Sağduyulu ve dikkatli davranarak mutfakta yaşanan tehlikeleri ortadan kaldırabiliriz” dedi.