PATİKARA Derneği tarafından kurtarılan yaralı, hasta veya depremzede hayvanlar bu kez sanatçıların gözünden ve yeniden can buldu. “Yılın Kedileri”, Dernek tarafından sokak hayvanları yararına satışa sunulacak 2024 yılı takviminde de yer alacak.
Ankara’nın Ayrancı semtinde yaşayan bir grup hayvanseverin mahallelerindeki yaralı ve hasta hayvanları tedavi ettirip yuvalandırma çabasıyla başlattıkları çalışmalar, zamanla ayda ortalama 50 sokak hayvanının yaşamına dokundukları bir dayanışma ağına çevrildi. Mahallelinin “Gargamel” adını taktığı Mahir Kaya’nın öncülüğünde faaliyet gösteren “Ayrancı Pati Kurtarma’nın ünü, geliştirdiği teknik ve ekipmanla birlikte bir süre sonra il sınırını da aştı. İnisiyatif pek çok ilin dışında özellikle 6 Şubat Maraş depreminin ardından bölgede mahsur kalan ya da yaralı halde kurtarılmayı bekleyen çok sayıda hayvana da ulaşmayı başardı. Ayrancılı hayvanseverler son olarak kendilerine ulaşan yardım çağrılarına yetişebilmek için çareyi PATİKARA Hayvan Koruma Derneği’ni kurmakta budu. Derneğin lansmanı, 15 Aralık 2023 Cuma günü saat 19.00’da Cinnah Caddesi No:7 Unite Ortak Mekân’da düzenlenecek.
TAKVİM OLARAK DA HAYVANSEVERLERE ULAŞTIRILACAK
Açılış için 13 yerel sanatçı, Ayrancı Pati Kurtarma’nın çeşitli şehirlerden yıl içinde korumaya alarak yaşama tutundurduğu sokak hayvanlarını resmetti. Sanatçılar Aslı Alpar, Begüm Acar, H. Fatoş Gür, Gülseren Biçer, Eylül Köksümer, Banu Güç, Tuğçe Bahadır, Ayşe Kapusuz, Dilan Kara, Nalan Avcı Yılmaz, Karelen Ural, Anday Aykut, Martin Ferhat Deniz oldu. “Yılın Kedileri” aynı zamanda dernek yararına satışa sunulacak 2024 yılı takviminde yer alacak.
ZELZELE HANIMDAN KİMYASAL MAĞDURU FRANKY’E YILIN KEDİLERİ…
RASO: Geçen yılın kurtarılan ilk kedisiydi. Korumaya alındı ama bacağı kurtarılamadı. Yine de tam bir top cambazı. (Sanatçı: Begüm Acar)
ZELZELE: Maraş depreminden sonra yaralı halde enkaz başında ailesini beklerden bulundu. Artık sağlıklı, Ankara’da yeni yuvasında… (Sanatçı: H. Fatoş Gür)
FİDEL: Doğduğu kazan dairesinde su basması sonucunda boğulmaktan kurtarıldı. O zamanki Çamur çocuğun sevgi dolu yuvasındaki değişimi şaşırtıcı… (Sanatçı: Tuğçe Bahadır)
LİLU: Bolu Göynük’te trafik kazası sonucu yaralandığı ve sosyal medyada gündemde olduğu halde günlerce sokakta kaldı. Artık sağlıklı ve yuvalandı. (Sanatçı: Aslı Alpar)
MUSTİ: Çanakkale’den getirildi, kanser tedavisi uygulandı. Takipte ve ona kol kanat gerecek hayvanseverler aranıyor. (Sanatçı: Ayşe Kapusuz)
GIRGIR: Konya Barınağı’ndan kurtarıldı ve uzun bir tedaviden geçti. Üzerine Fip’i yendi. Şimdi yayınevinde ofis kedisi… (Sanatçı: Kardelen Ural)
FRANKY: Kimyasalla yakılmış halde bulundu. Yaraları iyileşti, insanlara yeniden güvendi ancak artık aramızda değil… (Sanatçı: Anday Aykut)
Yaşama tutunan bu canların bir kısmı halen dernek tarafından korumada ve ömürlük yuvasını arıyor.
SORUN; SİSTEMLİ KISIRLAŞTIRMA YAPILMAMASINDA
PATİKARA Hayvan Koruma Derneği Başkanı YağmurHasdemir,ülke çapında bir türlü sistemli kısırlaştırma yapılmayarak büyük sorun halini almasına neden olunan sokak hayvanları konusunda kendilerine ulaşan kurtarma ihbarlarına yetişemediklerini belirtti. Hasdemir, hayvanseverlerin Derneğe özellikle ayni ve nakdi bağışta bulunarak, arama-kurtarma ekibinde yer alarak veya korumaya alınan kedilere geçici ve kalıcı yuva olarak destek verebileceğini söyledi. PATİKARA Derneği’nepatikara.org web sayfasından ve sosyal medya hesaplarından ulaşmak mümkün.
HABER MERKEZİ