Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜİK: Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 3,4 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran dönemine ait ücretli çalışan istatistiklerini açıkladı. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2024 haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 arttı. Geçtiğimiz aya göre çalışan sayısı ise yüzde 0,4 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),

(ANKARA) – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran dönemine ait ücretli çalışan istatistiklerini açıkladı. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2024 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 arttı. Geçen aya göre çalışan sayısı ise yüzde 0,4 azaldı.

TÜİK, haziran dönemine ait ücretli çalışan istatistiklerini açıkladı. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2024 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 arttı. Ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayında 15 milyon 82 bin 853 kişi iken, 2024 yılı Haziran ayında 15 milyon 601 bin 552 kişi oldu.

TÜİK’in raporuna göre ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında, ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,1, inşaat sektöründe yüzde 8,8 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 4,4 arttı.

Ücretli çalışan sayısı aylık yüzde 0,4 azaldı

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı.

Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında, ücretli çalışanlar aylık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,8 , inşaat sektöründe yüzde 0,4 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,1 azaldı.

Çalışan sayısında en büyük azalış madencilik ve taş ocaklığı sektöründe

Ücretli çalışanların sektörlere göre aylık değişim oranları hesaplandığında en büyük düşüşün yüzde 1,4 ile madencilik ve taş ocaklığı sektöründe olduğu görüldü. İş kolları arasında ücretli çalışan sayısının arttığı tek sektörün yüzde 0,3 ile konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri olduğu açıklandı.