Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şanlıurfa Karacadağ pirinci hasadı başladı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Karacadağ bölgesinde pirinç hasadı başladı. Bölgeye özgü toprak yapısı ve kar sularıyla beslenen tarlalarda yetişen Karacadağ pirinci, bu yıl da kalite ve verim açısından üreticilerin yüzünü güldürdü.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Karacadağ bölgesinde pirinç hasadı başladı. Bölgeye özgü

(ŞANLIURFA) –Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Karacadağ bölgesinde pirinç hasadı başladı. Bölgeye özgü toprak yapısı ve kar sularıyla beslenen tarlalarda yetişen Karacadağ pirinci, bu yıl da kalite ve verim açısından üreticilerin yüzünü güldürdü.

Karacadağ pirinci, iri taneli yapısı, yüksek aroması ve eşsiz lezzetiyle hem sofraların hem de gastronomi dünyasının aranan ürünleri arasında yer alıyor. Geleneksel yöntemlerle üretilen ve doğal kaynak sularıyla beslenen bu özel pirinç, sadece bölge halkının değil, Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından da yoğun ilgi görüyor.

1957 metre yüksekliğindeki Karacadağ eteklerinde yetişen ve 2018 yılında tescillenen bu pirinç, son yıllarda artan talep sayesinde hem sofralarda hem de gastronomi dünyasında önemli bir marka hâline geldi.

Pirinç üreticisi, üretim sürecini şöyle anlattı:

“Dördüncü ayda ekmeye başlıyoruz, dokuzuncu ayda hasat tamamlanıyor, onuncu ayda pirinç olgunlaşıyor. Karacadağ pirinci olarak nam salmış pirincimiz, İstanbul’dan Ankara’ya kadar her yere gidiyor. Kazancımız pirinçten geliyor; biz yedi kardeşiz ve ailemiz artık 20–30 evi kapsıyor.”

Kırsal Otlak Mahallesi’nden bir üretici de “Türkiye genelinde pirincimiz birincidir. Neden mi? Çünkü yağsız, gübresiz ve organiktir. Suyumuz Karacadağ’dan geliyor; yamaçlar arasından gelen bu sudur. Pirincimiz çok tatlı oluyor” dedi.