Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Kasapoğlu, 81 İlden ve KKTC’den Gelen Gençlerle Birlikte Anıtkabir’i Ziyaret Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 81 ilden ve KKTC’den gelen gençlerle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Bakanı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 81 ilden ve KKTC’den gelen gençlerle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 81 ilden ve KKTC’den gelen temsilci gençler, 11 ülkeden gelen 20 genç sporcular ve spor federasyonlarının temsilcileri ile birlikte bugün Anıtkabir’i ziyaret etti.

Bakan Kasapoğlu ve beraberindeki heyet, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi. Kasapoğlu’nun mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kasapoğlu, heyet ile birlikte daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti ve Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Bakan Kasapoğlu, deftere şunları yazdı:

“AZİZ EMANETİNİZ EMİN ELLERDE”

“Aziz Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda ilk meşaleyi yaktığınız 19 Mayıs tarihini, gençlerimizle birlikte yine coşku ve heyecanla kutluyoruz. Bir asır önce, hürriyetimiz uğruna mücadele verdiğiniz bu topraklarda, biz de bugün aynı ruhla Cumhuriyet’imiz ve istikbalimiz için çalışıyoruz. Türkiye’nin ve gençlerimizin geleceğini yine gençlerle beraber inşa ediyoruz.

Gururla ifade etmek isterim ki ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyerek işaret ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti’nin evlatları, bugün yalnız ülkemizin değil, sahip oldukları adalet, vicdan ve merhamet gibi erdemlerle bütün insanlığın ümididir. Daha güçlü Türkiye idealine işte bu iftihar vesilesi gençlerimizle yürüyor ve yarınlara umutla bakıyoruz.

‘En büyük eserim’ dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdi olmanın onuru ve minnettarlığıyla sizi ve kahraman silah arkadaşlarınızı rahmetle, hürmetle anıyorum. Aziz emanetiniz emin ellerde. Ruhunuz şad olsun.”

Kasapoğlu, daha sonra gençler ve sporcularla birlikte Anıtkabir’in önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Kasapoğlu, Anıtkabir’i ziyarete gelen vatandaşların bayramını da kutladı.