Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKK ve Başkent Üniversitesi’nin Hayalleri ile icraatlarını Buluşturan Protokol

Ankara Kent Konseyi (AKK) ile Başkent Üniversitesi, Ankara için daha etkin proje ve faaliyetler üreterek, dört farklı alanda halkın ve kurumların farkındalığının, bilincinin artırılması adına bilimin ışığında yürütülecek iş birliği protokolü imzaladı.

Ankara Kent Konseyi (AKK)

Ankara Kent Konseyi (AKK) ile Başkent Üniversitesi, Ankara için daha etkin proje ve faaliyetler üreterek, dört farklı alanda halkın ve kurumların farkındalığının, bilincinin artırılması adına bilimin ışığında yürütülecek iş birliği protokolü imzaladı.

Protokol, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile Başkent Üniversitesi Kurucusu, Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından Başkent Üniversitesi Rektörlüğü’nde yapılan toplantıda imzalandı.

Toplantıya, Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri Arzu Balkan, Dr. Süleyman Basa, Sinem Ersoy, Ahmet Bora Hızal, Doç. Dr. Lale Özgenel, Ömer Sarıoğlu, Nazmi Şahin, Murat Akyüz, Emrah Kaymak, SERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Karakaş ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal ve Başkent Üniversitesi akademisyenleri katılım sağladı.

DÖRT FARKLI ALANDA DETAYLI ÇALIŞMALAR YAPILACAK

AKK ile Başkent Üniversitesi genel protokolünün yanında, üniversitenin dört farklı çalışma merkezi ile de ayrıca işbirliğine imza atıldı.

Başkent Üniversitesi Göç Araştırmaları Merkezi, Türk Mutfak Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Seramik Sanat ve Uygulama Merkezi, Afet, Eğitim, Müdahale Uygulama ve Araştırma Merkezi ile olmak üzere dört farklı alanda Ankara Kent Konseyi ortaklaşa çalışmalarını gerçekleştirecek.

PROF. DR. MEHMET HABERAL: ANKARA’YI HEP BERABER DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ YERE ÇIKARACAĞIZ

Başkent Üniversitesi Kurucusu, Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal, “Hiçbir engel tanımadan, daima çalışan atalarımızın, hayatları pahasına kurduğu Cumhuriyetimiz sayesinde buradayız. Türkiye, dünyanın anahtarı konumundadır. Bizler, özellikle sağlık adına ülkemizin insanları için en üst düzeyde ve ne gerekirse yapıyoruz. Bilim ihraç ediyoruz, artık Türkiye bilim ihraç eden konuma geldi, dünyanın her yerinden tedavi için geliyorlar fakat bu da yetmez. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Bir tek eksiğimiz var, çalışmak.’ Bugün bunun için buradayız” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’a ve Kent Konseyi’ne çalışmalarından dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Haberal, “Kent Konseyi Ankara için çok önemli. Çok güçlü bir ekibiniz var, her türlü desteğe hazırız, hep birlikte üzerimize düşeni yapmak durumundayız. Ankara bir model olmalı, Ankara’yı hep beraber düşündüğümüz yere çıkaracağız” diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞKAN YILMAZ: KENT KONSEYİ YOLUNA BİLİMİN IŞIĞINDA DEVAM EDİYOR

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise “Mehmet Haberal Hocamız, azmimizi artırıyor. Kent Konseyi deneyimle yürüyen bir yapı. Kırsal kalkınmadan teknolojiye, her alanda proje üreterek, projeleri muhataplarıyla buluşturuyoruz. Bugünkü başlıklarımız, aslında bizim hayallerimizle Başkent Üniversitesi’nin icraatlarının eşleştirilmesidir. Ankara Kent Konseyi, politik hiçbir cümle kurmadan, her sosyolojinin liyakatlisini birbiriyle tanıştırdığımız bir birlik ortamıdır. Bütçemiz yok, kaynağımız yok, hiyerarşimiz yok. Bizde başkan, konusunun uzmanıdır. Modern çağa uygun bir iradeyle süreç yönetiyoruz. Başkent Üniversitesi ile de bilimin ışığında kent için çalışmaya devam edeceğiz, bize bu fırsatı sunduğunuz için teşekkür ederiz” dedi.

Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderin vizyonunun ışığında kurulmuş bir ülkenin çocuklarıyız. Sizleri, onun ışığının devamı olarak görüyoruz. Müsaade ettiğiniz sürece bu ışığa tutunmak isteriz.”