Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şap hastalığı Aksaray’da et fiyatlarını yükseltti

Aksaray’da neredeyse yarım asırdır kasaplık yapan Osman Antep, şap hastalığının et fiyatlarını zamlandırdığını belirterek, “Vatandaş fiyatı sorup gidiyor” ifadelerini kullandı. Antep, vatandaşlara da et alırken dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunarak, “Vatandaş et alırken etin pembe olmasına dikkat etsin, siyah et almasın. Siyah olduğu müddetçe almasınlar” dedi.

Aksaray’da neredeyse yarım asırdır kasaplık yapan Osman Antep, şap hastalığının

Haber: Kemal Onur ATALAY

(AKSARAY) – Aksaray’da neredeyse yarım asırdır kasaplık yapan Osman Antep, şap hastalığının et fiyatlarını zamlandırdığını belirterek, “Vatandaş fiyatı sorup gidiyor” ifadelerini kullandı. Antep, vatandaşlara da et alırken dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunarak, “Vatandaş et alırken etin pembe olmasına dikkat etsin, siyah et almasın. Siyah olduğu müddetçe almasınlar” dedi.

Aksaray’da 1977 yılından bu yana kasaplık yapan Osman Antep, yaklaşık 1,5 ay önce görülen şap hastalığı ve et fiyatlarındaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şap hastalığı nedeniyle kesimlerde bir dönem sıkıntı yaşandığını belirten Antep, “Aksaray’ımızda şap hastalığı vardı. Yalnız, şap hastalığı dolayısıyla kesimhanelerde kesim yapılmadı. Bazı kişiler ‘kesildi’ diyorlar ama yalan. Onlar şimdi imha edildi. Hiçbir kasap arkadaş kesim yapmadı” diye konuştu.

“Şap öncesi fiyatlar 600 TL civarındaydı, 100 TL zam yapıldı”

Kesimlerde yaşanan aksaklıkların satışları da olumsuz etkilediğini dile getiren Antep, şunları söyledi:

“Kesimlerde sıkıntı var, satışlarda problem var. Esnaf umduğunu bulamıyor. Kuzu eti kemikli 620 TL, kemiksiz dana eti 700 TL, antrikot 750 TL, bonfile 900 TL. Şap öncesi fiyatlar 600-620 TL civarındaydı. Yaklaşık 100 TL zam yapıldı. Şu anda kesim fiyatı büyükbaşta 480 TL, küçükbaşta 520 TL’dir.

Talep normal ama vatandaş fiyatı sorup gidiyor. Bu saatlerde dükkânımda genelde kalabalık olurdu, şimdi müşteri yok. Şap hastalığı insana geçmez. Veterinere de sorduk, o da aynı şeyi söyledi. Şap hastalığı şimdilik bitti Aksaray’da, satışlarımız normale döndü.”

“Etin pembe olmasına dikkat edin, siyah eti almayın”

En çok kıyma, kuşbaşı, antrikot, sırt, biftek ve pirzola satışının yapıldığını belirten Antep, vatandaşlara da et alırken dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunarak, “Vatandaş et alırken etin pembe olmasına dikkat etsin, siyah et almasın. Siyah olduğu müddetçe almasınlar. Bazı kasap arkadaşlar 500 TL’ye, 650 TL’ye et satıyorlarmış. 480 TL’ye kesilen malın bir kasaba 650 TL’ye maliyeti vardır. Haftada üç kez kesim yapıyorum, taze kesip taze satıyorum” ifadelerini kullandı.