Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Keçiören’de “Doğu Karadeniz Hamsi ile Yapılan Lezzetler Gastronomi Buluşması” başladı

Keçiören Belediyesi ile Rizeliler Federasyonu iş birliğinde düzenlenen “Doğu Karadeniz Hamsi ile Yapılan Lezzetler Gastronomi Buluşması” Keçiören Fatih Stadı’nda başladı. Belediye Başkanı Mesut Özarslan, “Karadeniz, bu ülkenin milli ruhunu yansıtan önemli bir bölgedir. Yiğit, vatansever insanları, kadim gelenekleri ve güçlü kültürel kodlarıyla ülkemize değer katıyor. Bu etkinlik yalnızca gastronomi değil, aynı zamanda birlik, beraberlik ve kardeşlik şölenidir” dedi. 

Keçiören Belediyesi ile Rizeliler Federasyonu iş birliğinde düzenlenen "Doğu Karadeniz

(ANKARA)- Keçiören Belediyesi ile Rizeliler Federasyonu iş birliğinde düzenlenen “Doğu Karadeniz Hamsi ile Yapılan Lezzetler Gastronomi Buluşması” Keçiören Fatih Stadı’nda başladı. Belediye Başkanı Mesut Özarslan, “Karadeniz, bu ülkenin milli ruhunu yansıtan önemli bir bölgedir. Yiğit, vatansever insanları, kadim gelenekleri ve güçlü kültürel kodlarıyla ülkemize değer katıyor. Bu etkinlik yalnızca gastronomi değil, aynı zamanda birlik, beraberlik ve kardeşlik şölenidir” dedi.

Keçiören Belediyesi’nin Rizeliler Federasyonu iş birliğinde düzenlediği “Doğu Karadeniz Hamsi ile Yapılan Lezzetler Gastronomi Buluşması” başladı. Festivalin açılışına katılan Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, vatandaşlara hamsi ikram etti. Programa Ankara Rizeliler Federasyonu Başkanı İdris Kansızoğlu, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Hep birlikte kültürümüze sahip çıkacağız”

Karadeniz’in derin bir kültüre sahip olduğunu vurgulayan Başkan Mesut Özarslan, “Karadeniz, bu ülkenin milli ruhunu yansıtan önemli bir bölgedir. Yiğit, vatansever insanları, kadim gelenekleri ve güçlü kültürel kodlarıyla ülkemize değer katıyor. Bizler Keçiören’de bu kültürün yaşatılmasına ve tanıtılmasına her zaman destek oluyoruz. Bu etkinlik yalnızca gastronomi değil, aynı zamanda birlik, beraberlik ve kardeşlik şölenidir. Bugün burada horonuyla, kemençesiyle, hamsisi ve muhlamasıyla Karadeniz’in ruhu Keçiören’de hayat buluyor. Hep birlikte kültürümüze, geleneklerimize, insanımıza sahip çıkacağız. Bizim için belediyecilik sadece altyapı hizmeti değil, aynı zamanda milli ve manevi değerlerimizi yaşatmak demektir. Bu vesileyle Ankara Rizeliler Federasyonu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Tüm hemşehrilerimizi festivalimize davet ediyorum”

Ankara Rizeliler Federasyonu Başkanı İdris Kansızoğlu ise “Bu etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan Keçiören Belediye Başkanımız Sayın Mesut Özarslan’a şahsım ve tüm Karadenizli hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. 10 gün boyunca hamsi ve muhlama ikramlarımız olacak. Karadeniz’in enerjisini yansıtan tulum ve kemençe eşliğinde horonlarımızla hep birlikte coşacağız. Bu vesileyle tüm Ankaralıları ve Karadenizli hemşehrilerimizi festivalimize davet ediyorum” dedi.

Lezzet ve eğlence bir arada

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Doğu Karadeniz Hamsi ile Yapılan Lezzetler Gastronomi Buluşması’nın ilk günü renkli görüntülere sahne oldu. Gün boyu horon, tulum ve kemençe gösterileri yapılan festivalde, Aşık Zeki ve Faik Pala şarkılarıyla dinleyenlere keyifli bir gün yaşattı.

Karadeniz havası Keçiören’de yaşatılacak

Karadeniz mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan muhlama, mısır ekmeği, tereyağlı mısır unu yemekleri ve daha birçok yöresel lezzet festival boyunca ziyaretçilerle buluşacak. Müzikseverlere de hitap edecek programda Karadeniz’in sevilen sanatçıları sahne alırken, horon ekipleri tulum ve kemençe performanslarıyla vatandaşlara coşkulu anlar yaşatacak.

Birçok ilin kültürüne ev sahipliği yapılacak

3-12 Ekim günleri arasında gerçekleşecek buluşmada; Rize, Artvin, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Giresun ve Ordu’nun yöresel yemekleri ve el sanatları Keçiören’de tanıtılacak. Festival kapsamında Karadeniz’e özgü dokumalar, ahşap ürünler ve el emeği işler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. On gün boyunca sürecek olan gastronomi ve kültürel etkinliklerle Keçiören, Karadeniz’in renkli atmosferine ev sahipliği yapacak.