Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İBB’nin Halk Bostanları’nda en çok tercih edilen ürünler domates, biber ve kıvırcık marul oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), 2022’de başlattığı “Halk Bostanları” projesi kapsamında Kartal ve Pendik’te yüzlerce kişi kendi sebzesini yetiştiriyor. En çok tercih edilen ürünler ise domates, biber ve kıvırcık marul oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), 2022’de başlattığı “Halk Bostanları” projesi kapsamında Kartal ve

(İSTANBUL)- İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), 2022’de başlattığı “Halk Bostanları” projesi kapsamında Kartal ve Pendik’te yüzlerce kişi kendi sebzesini yetiştiriyor. En çok tercih edilen ürünler ise domates, biber ve kıvırcık marul oldu.

İBB, 2022 yılında başlattığı “Halk Bostanları” projesine devam ediyor. Kentin farklı ilçelerinde kurulan halk bostanlarında İstanbullular, kendi sebzelerini yetiştiriyor. Proje kapsamında son üç yılda en çok domates, biber ve kıvırcık marul üretildi. İBB Tarım ve Su Ürünleri Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen Halk Bostanları Projesi’ne ilgi artarak sürüyor. Kartal Karlıktepe, Pendik Yenişehir ve Harmandere mahallelerinde kurulan bostanlarda yüzlerce İstanbullu toprakla buluşarak sebze üretimi yapıyor. Yaz döneminde en fazla domates ve biber, kış döneminde ise kıvırcık marul ve lahana üretildi.

Yeni halk bostanları açılacak

Proje kapsamında Halk Bostanı’ndan faydalanmak isteyen yurttaşların, bostanın bulunduğu ilçede ikamet etmesi gerekiyor. Başvurular nisan ayında ilgili muhtarlıklara yapılıyor. Başvuru sahipleri arasında kura yöntemiyle belirlenen hak sahipleri, bostanları bir yıl süreyle kullanabiliyor.

Halihazırda üç mahallede faaliyet gösteren halk bostanlarının sayısının artırılması planlanıyor.

Fide ve eğitim desteği İBB’den

Sebze yetiştiriciliği konusunda katılımcılara İBB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ziraat mühendisleri tarafından uygulamalı eğitim veriliyor. Ayrıca yazlık ve kışlık sebze fidesi desteğinde bulunuluyor. Fidelerin dikimi, yine İBB mühendislerinin gözetiminde hak sahipleri tarafından gerçekleştiriliyor.

2025 yılı yaz dönemi için toplam 9 bin 90 fide toprakla buluşturuldu.