Tavuklu Kağıt Kebabı Tarifi | GazeteKalem

Tavuklu Kağıt Kebabı Tarifi | GazeteKalemGazeteKalem

17 Ağustos 2022 - 07:42

Tavuklu Kağıt Kebabı Tarifi

Burak Özara. Bugün sizlere harika bir menü ile birlikte Tavuklu Kağıt Kebabının tarifini vereceğim.

Son Güncelleme :

30 Mayıs 2022 - 20:52

Sütlü Mercimek Çorbası

Tavuklu Kağıt Kebabı

Limonlu Yasemin Pilavı

Çikolatalı Su Muhallebisi

Merhaba, ben Burak Özara. Bugün sizlere harika bir menü ile birlikte Tavuklu Kağıt Kebabının tarifini vereceğim.

 

Tavuklu Kağıt Kebabı Malzemeleri

2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet patates
2 adet tavuk göğüs
10 – 15 adet arpacık soğan
1 su bardağı bezelye – haşlanmış ya da dondurulmuş
3 – 4 diş sarımsak
10 adet siyah zeytin

Sosu için Malzemeler

3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Kuru kekik

Hazırlanışı

Tavanızı ocağa alın ve zeytinyağı ilave edip ısıtın.
Isınan tavanızın içerisine iri küp doğradığınız patlıcan, kabak ve patatesi ilave edip soteleyin.
Sotelenen sebzeleri bir tabağa çıkartın.
Bir karıştırma kabının içerisine zeytinyağı, soya sos, domates salçası, biber salçası, tuz, karabiber ve kuru kekiği ilave edip bir çırpma teli yardımıyla karıştırın.
İri küp doğradığınız tavukları sosun içerisine alın ve iyice harmanlayın.
Tavukları sosuyla beraber sebzeleri sotelediğiniz tavaya alın ve soteleyin.
Sotelenen tavukların içerisine arpacık soğan, bezelye, sarımsak ve çekirdekleri çıkartılmış zeytini ilave edip karıştırın.
Hazır olan tavuklu karışımı sebzeli karışıma ekleyin ve harmanlayın.
İri dövülmüş cevizi ilave edip karıştırın.
Dikdörtgen kestiğiniz fırın kağıdını tezgaha koyun.
Fırın kağıdının ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun.
İki geniş kenarından katlayın ve kısa kenarlarını altına doğru kıvırarak fırın tepsisine dizin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Hazırladığınız tavuğu 5 – 10 dakika dinlendirin ve sıcak servis edin.

Hepinize Afiyet Olsun!