İftar Menüsü | GazeteKalem

İftar Menüsü | GazeteKalemGazeteKalem

16 Ağustos 2022 - 13:48

İftar Menüsü

Burak Özara. Bugün sizlere haftanın köfte-makarna günlerini daha keyifli ve lezzetli hale getirecek bir tarif vereceğim.

Son Güncelleme :

21 Nisan 2022 - 19:31

Kremalı Köz Kırmızı Biber Çorbası

Kaşarlı Köfte

Makarna Kek

Frambuazlı Çikolata Mus

Merhaba, ben Burak Özara. Bugün sizlere haftanın köfte-makarna günlerini daha keyifli ve lezzetli hale getirecek bir tarif vereceğim.

 

Kaşarlı Köfte Malzemeleri
1 kilo dana döş kıyma
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
1 diş sarımsak – ezilmiş
1 adet soğan – rende
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karbonat
¾ su bardağı ekmek kırıntısı – panko
İç Dolgusu için Malzemeler
300 gr. kaşar peyniri – rende

Bir karıştırma kabının içerisine kıymayı ilave edin.
Yumurta, tuz, karabiber, ezilmiş sarımsak, rendenin ince tarafıyla rendelediğiniz soğan, kuru kekik, kimyon, karbonat ve ekmek kırıntısını ilave edip iyice yoğurun.

Buzdolabı poşetinizi geniş yerinden ikiye bölün ve tezgahınıza serin.
Köfte harcınızdan dilediğiniz büyüklükte bir parça kopartın ve poşetinizin üzerine koyun.
Poşetinizin diğer kenarını üzerine katlayın ve elinizle ince yuvarlak bir şekil verin.
Poşeti kaldırın ve ortasına rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.
Ardından poşetle birlikte yarım ay olacak şekilde katlayın.
Bütün köfteleri aynı şekilde hazırlayın.
Tavanızı ocağa alın ve ısıtın.
Köftelerinizi tavaya alın ve pişirin.