Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Binlerce Kadın Oyuna Geri Dönüyor!

2019 Yılında profesyonel iş kadınlarının ve kadın girişimcilerin birbirlerini desteklemesi ve iş geliştirmeleri amacıyla kurulmuş Türkiye’nin ilk ve tek kadın sosyal medya ağı niteliği taşıyan İşKadını.Net’in ulusal projesi “Oyuna Geri Dönüyoruz” 22Kasım 2021’de başladı.

2019 Yılında profesyonel iş

İş hayatına dönmek isteyen, Covid 19 pandemisinde işini kaybeden veya bir girişim fikri olan kadınlar için hazırlanan proje Persty tarafından hazırlanmış kişiye özel detaylı bir yetkinlik analizi ve Doğuş Üniversitesi tarafından sertifikalandırılan, günümüz çalışma şartlarına göre yenilemiş 17 ayrı eğitim içeriyor. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kadınlar Doğuş Üniversitesi Eğitim Sertifikasına sahip olacaklar ve Kariyer.net üzerinden iş başvurularını yapabilecekler.

Oyuna Geri Dönüyoruz Projesi Eğitim ve Sertifikalandırma Desteği Veriyor

Projeyle ilgili olarak konuşan Doğuş Üniversitesi rektörü Prof.Dr.Turgut Özkan, Doğuş Üniversitesi olarak Oyuna Geri Dönüyoruz Projesi’ne verdikleri destekle ilgili olarak yaptığı açıklamada “İş hayatına ara vermek durumunda kalmış ya da pandemi sonrası iş yaşamına yeni atılacak olan kadın çalışan adaylarına, iş yaşamında temel beceriler ve kişisel gelişim temalı eğitimler dizisi sunuyoruz,” diyerek kadınların iş hayatlarına avantajlı başlamalarını sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi. Sözlerine, “Özellikle eğitim kurumlarının kadın çalışanların iş hayatına kazandırılmasında aktif rol almasının, işverenler ve kamuoyu nezdinde konuyla ilgili farkındalık yarattığının bilincindeyiz,” şeklinde devam eden Özkan, pandemi sürecinde yaşanan olumsuz koşullar nedeniyle iş yaşamından uzak kalan kadınların daha da güçlenerek sahaya dönmesi için kurum olarak eğitim ve sertifikalandırma desteği vermekten gurur duyduklarını da dile getirdi.

“Gelecek Başarımızda Kadının Eli Var”

Gelecek Başarılarımızda Kadının Eli Var mottosuyla yola çıkan Oyuna Geri DönüyoruzProjesiilan edilişinin hemen ardından ulusal çapta ses getirerek sponsor ve destekçilerinin arasına İşKadınıNet, Doğuş Üniversitesi, Kariyer.net, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zemin İstanbul, PWN, Persty, Nar Eğitim,Super FM,Joy FM, Softinyo, Bumkad ve DişitalMedya’yıkatmayı başardı.

İşKadınıNetKurucusuve CEO’su Tuna Cankurtaran, projeyle ilgili olarak “Oyuna Geri Dönüyoruz Projesi ile kadınların iş yaşamında pandemi öncesinden başlayan ve pandemisürecinde daha da derinleşen kadın istihdamındaki olumsuzlukları azaltmayı, eşit şartlarda iş yaşamında yer almalarını sağlamayı ve onları tekrar yüreklendirmeyi amaçlıyoruz. Bu proje ile aradaki uçurumu bir nebze olsun kapatmayı umuyoruz. Oyuna Geri Dönüyoruz Projesi ile var olan olumsuzlukları kapatmak için kadınlarımıza her türlü iletişim ve eğitim desteğini vereceğiz. Oyuna dönmek isteyen veya bilgilerini tazelemek isteyen tüm kadınları projemize katılmaya davet ediyoruz,” dedi. 

Başvurular İnternet Üzerinden Gerçekleşiyor

22Kasım 2021 tarihinde start veren projeye katılmak isteyen binlerce kadın https://oyunageridonuyoruz.com/websitesi üzerinden başvurularını ücretsiz olarak yapabilecekler. Proje kapsamında eğitimler ve sertifika için bir ücret talep edilmiyor. 

Oyuna Geri Dönüyoruz Projesi Pek Çok Eğitimi Bir Arada Sunuyor

Program dahilinde CV Hazırlama ve Linkedin profil oluşturma, liderlik ve motivasyon, pazarlama yönetimi, finansal okuryazarlık, kurumsallaşma ve hukuk, zaman ve stres yönetimi, girişimcilik, yaratıcılık inovasyon, dijital pazarlama ve sosyal medya yönetimi gibi eğitimler düzenlenecek. Bu eğitimlerde görev alan profesyoneller ise şu isimlerden oluşuyor: Aysu Bilgin Çeçen, Prof.Dr.Tamer Bolat, Prof.Dr.Oya İnci Bolat, Yeliz Kaymakçı, Dr.Öğr.Üyesi Gözde Mert, Dr.Evrim Derinözlü, Pınar Kurşun, Dr.Öğr.Üyesi Nesrin Akın, Doç.Dr.Ahmet Murat Köseoğlu, Dr.Öğr.Üyesi Özge Baruönü, CumhurGüzel, Nar Eğitim, Menekşe Ahbab, Şebnem Toker, Uğur Durak, Reyhan Elmasri.

Editöre Not:

Program resmi web sitesi: https://oyunageridonuyoruz.com/

Eğitimler sayfası: https://oyunageridonuyoruz.com/egitimler/

İşKadını.Net Hakkında:

https://iskadini.net/Türk kadınının, hayatın her alanında hak ettiği yerde olmasını,profesyonel hayatta yardımlaşmasını, işini daha ileriye taşımasını ve kişi olarak kendini geliştirmesini sağlayacak profesyonel network sitesidir.

Mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sağlayan İşKadınıNet, profesyonel hayatın gereklerine uygun olarak ihtiyaçları karşılayan, kadının iş dünyasında ihtiyacı olan bilgiye ve doğru kişiye ulaşmasını sağlayan profesyonel iletişim hizmetleri sunmaktadır.