Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anayasa hukukçusu İbrahim Kaboğlu: Siyasilerin ‘yeni anayasa’ ve ‘sivil anayasa’ söylemleri bilgi kirliliğine neden oluyor

Anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, anayasa değişikliği tartışmalarına ilişkin “Siyasiler, ‘yeni anayasa’ ve ‘sivil anayasa’ deyimlerini kullanıyorlar ve bu yol ile bilgi kirliliğine neden oluyorlar. Eğer mutlaka bir anayasa değişikliği yapılacaksa, bu anayasa değişikliğinin erkler ayrılığını, yargı bağımsızlığı temelinde sağlayıcı bir anayasa değişikliği olmalıdır” dedi.

Anayasa hukukçusu Prof. Dr.

 

(ANKARA) – Anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, anayasa değişikliği tartışmalarına ilişkin “Siyasiler, ‘yeni anayasa’ ve ‘sivil anayasa’ deyimlerini kullanıyorlar ve bu yol ile bilgi kirliliğine neden oluyorlar. Eğer mutlaka bir anayasa değişikliği yapılacaksa, bu anayasa değişikliğinin erkler ayrılığını, yargı bağımsızlığı temelinde sağlayıcı bir anayasa değişikliği olmalıdır” dedi.

Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, siyasilerin ‘yeni anayasa’ ve ‘sivil anayasa’ söylemlerinin bilgi kirliliğine neden olduğunu söyledi. Kaboğlu, yapılacak olası bir anayasa değişikliğinin erkler ayrılığı ve yargı bağımsızlığı temelinde olması gerektiğini vurguladı.

Kaboğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada şunları söyledi:

“1 Ekim 2024, TBMM’nin açılış günü. Aynı zamanda ekim ayı, baroların seçim ayı. Türkiye’nin ana sorunu, Anayasa’ya saygı sorunudur. Siyasiler, ‘yeni anayasa’ ve ‘sivil anayasa’ deyimlerini kullanıyorlar ve bu yol ile bilgi kirliliğine neden oluyorlar. Bu nedenle öncelikli sorunumuz -baroların da devreye girmek suretiyle kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları olarak- doğru anayasal bilginin yayılması. Barolar aynı zamanda anayasaya saygının takipçisi olmalılar. Eğer mutlaka bir anayasa değişikliği yapılacaksa, bu anayasa değişikliğinin erkler ayrılığını, yargı bağımsızlığı temelinde sağlayıcı bir anayasa değişikliği olmalıdır. Bütün barolar, seçimler vesilesiyle anayasa konusunu da gündeme almalıdır.”